Pizza Morticia

4. dubna 2007 v 17:10 | Merendiz |  Veganství - recepty
Pizza Morticia

Tortila : polohrubá mouka
sojové mléko nebo voda
droždí
trošičku prášku do pečiva (ale nemusí být)
sůl

Obloha : rajčata
papriky
kečup
(pokud chcete trošku ostřejší,tak i trochu hořčice)

Bešamel : sojové mléko
kukuřičný škrob
mouka
majoránka
paprika sladká
sůl

Těsto na tortilu vyhněteme z polohrubé mouky , dílu sojového mléka nebo vody , přihodíme pár kousků droždí a špetku soli.Poté uložíme na půl hodiny do ledničky.

Bešamel vytvoříme ze sojového mléka s kukuřičným škrobem,trochou mouky,majoránkou - může jí být docela dost , paprikou sladkou a trochou soli.To všechno za stálého míchání přivedeme na chvilku do varu.

Hotové tortilové těsto položíme do rostlinným olejem nebo tukem vymazané a moukou vysypané ohnivzdorné mísy a vytvoříme z ní tenkou placičku.Polijeme částí bešamelu po celé ploše tortily -až na okraje,aby se nám to nepřipálilo.Přidáme trochu kečupu nebo hořčice - podle chuti, a pokládáme drobné kousky paprik a rajčat.Na konec opět polijeme zbytkem bešamelu (tu větší část je ale lepší mít v té spodní vrstvě).

Syrovou pizzu vložíme do předehřáté trouby a na dvěstě stupňů pečeme cca 40 - 50 minut. (možná i méně - sledujeme zlatavý nádech :-) )
Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama